Saiskos luvan?

Lähitanssit Musiikkitalossa

Eräs pääkaupungissa ilmestyvä maan suurin päivälehti kirjoittaa tänään (23.11.11) ensimmäisellä kulttuurisivullaan Musiikkitalon taloushuolista. Vaikka 90% juoksevista kuluista tulee kansan verovaroista niin siitä huolimatta 'on konsti joka ikinen viikko täyttää salit, kun Helsingissä on samaan aikaan valtavasti musiikkitarjontaa'. Kysymyksiä herättävä heitto.

 

Ensinnäkin näyttää siltä, että lipputuloilla kaikki kulut kattava musiikkitarjonta täytyy olla paljon parempaa kuin 90%:n alennuksella toimiva tarjonta jo on vaikeuksissa saada salinsa täyteen. Taitaapi keisari olla vähissä vaatteissa, sanotaan mitä sanotaan. Tulee mieleen viime vuosikymmeniltä tietty silloinen sosialistinen valtio, jossa karjalle ei kannattanut syöttää rehuviljaa vaan sen sijaan leipää, koska tuetun leivän kilohinta oli huomattavasti alempi kuin rehuviljan. Eliittikulttuurin tarjonnassa on vähän samoja piirteitä.

 

Vuosikymmenien ajan opiskelijoita on yritetty vieroittaa pois populaarikulttista, kuten tanssilavoilta, jotta he tottuisivat eliittikulttuurin suurkuluttajiksi. Menestys ei ole ollut kovin vakuuttavaa. Arveluttavaa tämä on siinä mielessä, että toiset kulttuurit asetetaan eriarvoiseen asemaan. Kuka muu kuin Ralf Cothoni pystyy sanomaan, että esimerkiksi heavyrock ei ole kulttuuria, vaan se edustaa 'tunne-elämän kehittymättömintä ja raainta kerrostumaa' (HS. 25.7.07).

 

Liekö nykyisen kulttuuri- ja urheiluministerin nuivuuden ansiota, että Musiikkitalo on julistanut Sibeliuksen syntymäpäivän 8.12. suomalaisen musiikin päiväksi ja sen kunniaksi järjestää talon Blackboxissa perinteiset paritanssit (klo 19 -22). Viehättävää on se, että Musiikkitalo on ottanut näin huomioon myös pupulaarikulttuurin tarpeet. Vahvaa huhua sille, ettei kyseisessä talossa tanssimusiikkia kuule, on nyt siis joutumassa häpeään. Mielenkiintoista orkesterin valinnassa puolestaan on se, että kunnian olla ensimmäisenä on saanut orkesteri, joka soittaa lähes ainoana ns. "strict tempo"- tanssimusiikkia. Kuuluisammatkin tanssilavojen kassamagneetit tahtovat vetää radioiskelmää ja "kauniita kappaleita uudelta levyltään", joilla ei aina tahdo olla mitään tekemistä lavatanssin kanssa. Koska tilaisuuteen on VAPAA PÄSY, niin tulkintani mukaan tilaisuutta voi näin vapaasti mainostaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän kaminiitto kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Osaavat nuo oopperalaiset tuon räpinkin! Ettei vain Paavo ottaisi juttua henkilökohtaisena, vaan positiivisena palautuksena.

Oopperaporukan räppiotos Paavolle
http://www.youtube.com/watch?v=VB93oSSu0kA